Ge­pof­te aard­ap­pel 6 keer an­ders

6 x barbecue-inspiratie met één basis: de aardappel.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 x barbecue-inspiratie met één basis: de aardappel. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in een pan met ruim water met wat zout in 15 minuten bijna gaar. Laat in een vergiet uitlekken en wat afkoelen. Bestrijk de aardappelen rondom met de olijfolie en verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.
  2. Leg de aardappelen op de hete barbecue en gaar ze in 25 minuten. Snijd de aardappel in de lengte in en serveer bijvoorbeeld met paprika-fetasaus, zoals op de foto.

variatietip:

Probeer ook eens met: Kruidenboter: Meng 125 g zachte boter met 1 geperste teen knoflook. Meng 4 el platte peterselie (fijngesneden, de takjes verwijderd) door de boter en breng op smaak met zout en peper.

variatietip:

Of: blauwaderkaassaus: verkruimel 150 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld Gorgonzola) en meng er 3 el (halfvolle) mayonaise door. Bestrooi met dunne ringetjes bosui.

variatietip:

Of: tzatziki: meng 150 g Griekse yoghurt met 1 geperste teen knoflook, 1/2 komkommer zonder zaadjes in blokjes, 1/2 tl kaneel en zout en peper naar smaak. Bestrooi met 1 el verse dille.

variatietip:

Variaties: Paprika-fetasaus: pureer 2 geroosterde rode paprika's uit pot met 100 g Dodoni feta, 4 el Griekse yoghurt en 2 el olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

variatietip:

Ook lekker: kerrie-eiersaus: Fruit 1 el kerriepoeder met 1 gesnipperd sjalotje in 1 el olie. Prak 2 hardgekookte eieren fijn en meng ze met het kerriemengsel en 5 el mayonaise. Bestrooi met 1 el fijngesneden platte peterselie.

variatietip:

Of met knoflooksaus: Meng 150 g yoghurt met 2 geperste tenen knoflook, 1 tl gemalen komijn en zout en peper naar smaak.

video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel 6 keer anders

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel 6 keer an­ders

1
1
  • 4 grote aardappelen

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een pan met ruim water met wat zout in 15 minuten bijna gaar. Laat in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.

2
2
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de aardappelen rondom met de olijfolie en verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.

3
3

Leg de aardappelen op de hete barbecue en gaar ze in 25 minuten. Snijd de aardappel in de lengte in en serveer bijvoorbeeld met paprika-fetasaus, zoals op de foto.

variatietip:

Probeer ook eens met: Kruidenboter: Meng 125 g zachte boter met 1 geperste teen knoflook. Meng 4 el platte peterselie (fijngesneden, de takjes verwijderd) door de boter en breng op smaak met zout en peper.

variatietip:

Of: blauwaderkaassaus: verkruimel 150 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld Gorgonzola) en meng er 3 el (halfvolle) mayonaise door. Bestrooi met dunne ringetjes bosui.

variatietip:

Of: tzatziki: meng 150 g Griekse yoghurt met 1 geperste teen knoflook, 1/2 komkommer zonder zaadjes in blokjes, 1/2 tl kaneel en zout en peper naar smaak. Bestrooi met 1 el verse dille.

variatietip:

Variaties: Paprika-fetasaus: pureer 2 geroosterde rode paprika's uit pot met 100 g Dodoni feta, 4 el Griekse yoghurt en 2 el olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

variatietip:

Ook lekker: kerrie-eiersaus: Fruit 1 el kerriepoeder met 1 gesnipperd sjalotje in 1 el olie. Prak 2 hardgekookte eieren fijn en meng ze met het kerriemengsel en 5 el mayonaise. Bestrooi met 1 el fijngesneden platte peterselie.

variatietip:

Of met knoflooksaus: Meng 150 g yoghurt met 2 geperste tenen knoflook, 1 tl gemalen komijn en zout en peper naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.