Aard­ap­pel­gra­tin met knol­sel­de­rij

Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit bijgerecht in de categorie ‘vergeten groente’ kun je een dag van te voren te bereiden. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.

bereidingstip:

Je kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.

video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelgratin met knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­gra­tin met knol­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook tussen de plakjes aardappel en knolselderij. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 125 ml slagroom
  • 100 g geraspte gruyère

Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie.

6
6

Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder het folie halverwege.

Gratineren

Instructievideo

00:39 min.

bereidingstip:

Je kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gratin afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.