Pom­mes Ma­ze­n­od (aard­ap­pel­gra­tin)

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 975 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels 15 min. koken, afgieten, laten uitdampen en in dunne plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 100 °C. Slagroom met knoflook, 100 g van de gruyère en peper en zout op smaak mengen. Van aardappelplakjes driekwart in ovenschaal overdoen. Roommengsel erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Achtergehouden deel van aardappelplakjes dakpansgewijs erop leggen en rest van kaas erover strooien. Gratin in midden van oven in ca. 1 uur en 30 min. bruin en gaar bakken. Met aluminiumfolie afdekken als gratin te donker wordt.

Tip:

* Dit is geen standaard aardappelgratin, maar een familierecept die al generaties lang op deze manier wordt gemaakt; met 750 ml slagroom. U kunt ook minder slagroom gebruiken: 250 ml ipv. 750 ml. En dit recept wordt door de familie altijd op een lage lage temperatuur (100 °C) in de oven gebakken. Als u dat wilt, kan kan de oventemperatuur ook op 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 75 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.