Pad­den­stoe­len-aard­ap­pel­gra­tin

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes (Ø 10 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de ovenschaaltjes.
  2. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de paddenstoelen. Verdeel de knoflook ertussen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie. Druppel voor serveren de truffelolie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.