Pas­ta met bloem­kool en knap­pe­ri­ge pan­grat­ta­to

De kruidige broodkruimlaag geeft deze schotel een mediterrane twist.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kruidige broodkruimlaag geeft deze schotel een mediterrane twist. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met ruim water aan de kook.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het lichtbeige begint te kleuren. Voeg de melk en het laurierblaadje toe en kook nog 3 min. tot een dikke bechamelsaus. Rasp de benodigde hoeveelheid nootmuskaat en voeg toe aan de saus. Voeg peper en eventueel zout toe. Verwijder het laurierblaadje.
  3. Voeg zodra het water kookt de macaroni toe. Kook de macaroni in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg ze de laatste 3 min. toe aan de pasta.
  4. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui en het vegaspek op middelhoog vuur in 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem uit de pan.
  5. Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de panko met de knoflook en peterselie in de koekenpan in 3 min. krokant tot pangrattato.
  6. Giet de pasta en bloemkool af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Schep de pasta en bloemkool om met de bechamelsaus en eventueel wat kookvocht, en verdeel over de borden. Verdeel de ui en het vegaspek erover en bestrooi met de pangrattato.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's South Africa Chardonnay Viognier.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Pasta met bloemkool en knapperige pangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met bloem­kool en knap­pe­ri­ge pan­grat­ta­to

1
1

Breng een ruime pan met ruim water aan de kook.

2
2
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer 3 min. tot het lichtbeige begint te kleuren.

3
3
  • 400 ml melk
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl nootmuskaat

Voeg de melk en het laurierblaadje toe en kook nog 3 min. tot een dikke bechamelsaus. Rasp de benodigde hoeveelheid nootmuskaat en voeg toe aan de saus.

4
4

Voeg peper en eventueel zout toe. Verwijder het laurierblaadje.

5
5
  • 300 g macaroni grande

Voeg zodra het water kookt de macaroni toe. Kook de macaroni in 10 min. beetgaar.

6
6
  • 1 bloemkool

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg ze de laatste 3 min. toe aan de pasta.

7
7
  • 2 rode uien

Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne partjes.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 300 g vegaspekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en het vegaspek op middelhoog vuur in 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem uit de pan.

9
9
  • 15 g peterselie
  • 1 teen knoflook

Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

10
10
  • 1 el olijfolie
  • 100 g panko

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de panko met de knoflook en peterselie in de koekenpan in 3 min. krokant tot pangrattato.

11
11

Giet de pasta en bloemkool af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

12
12

Schep de pasta en bloemkool om met de bechamelsaus en eventueel wat kookvocht, en verdeel over de borden.

13
13

Verdeel de ui en het vegaspek erover en bestrooi met de pangrattato.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.