Ier­se stamp met bos­ui en wa­ter­kers

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
  2. Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.
  3. Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ierse stamp met bosui en waterkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ier­se stamp met bos­ui en wa­ter­kers

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze een paar minuten droogstomen. Doe ze daarna terug in de pan.

2
2
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml halfvolle melk

Zet een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin.

3
3
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Breng de kleine pan zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.

4
4
  • 75 waterkers

Verwijder de steeltjes en snijd de waterkers fijn.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe.

6
6
  • 20 g boter

Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de klomp boter door de stamp en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.