Ha­zel­noot-aard­peer­pu­ree

Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
  3. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hazelnoot-aardpeerpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zel­noot-aard­peer­pu­ree

1
1
  • 750 g aardperen
  • 400 g kruimige aardappelen

Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 1 teen knoflook

Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.

3
3
  • 50 g hazelnoten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 75 ml melk
  • 25 g roomboter

Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.

5
5
  • 10 g platte peterselie
  • 1 el hazelnootolie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en olie over de puree.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.