Aard­pe­ren­pu­ree

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.
  2. Snijd ondertussen de peteselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken schelvis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardperenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­pe­ren­pu­ree

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 750 g aardperen

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook.

2
2
  • 400 g kruimige aardappelen

Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 min. gaar.

3
3

Giet af en laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.

4
4
  • 10 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

5
5
  • 25 g boter
  • 75 ml halfvolle melk

Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

6
6

Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken schelvis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.