Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

De zoete smaak van de aardpeer past verrassend goed bij de verfijnde smaak van ree.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zoete smaak van de aardpeer past verrassend goed bij de verfijnde smaak van ree. 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen in ruim water met zout in 25 min. gaar.
  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en laat goed heet worden. Snijd de reefilets in gelijke stukken (reken hierbij 100 gram per persoon) en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in 5 min. op middelhoog vuur rosé. Keer halverwege. Leg het dunnere stuk iets later in de pan. Neem de filets uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. rusten. Voeg de rozemarijn, knoflook en de boter toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op laag vuur. Voeg de bramen, bramenjam en het water toe en kook 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Stamp de aardappelen en aardperen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Snijd de reefilet in plakken en serveer met de puree en jus.

variatietip:

Wil je een dunnere jus? Giet de warme bramen-rozemarijnjus door een fijne zeef in een schaaltje en druk met de achterkant van een lepel al het vocht eruit.

combinatietip:

Lekker met haricots verts.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

1
1
  • 750 g aardperen
  • 750 g kruimige aardappelen

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

2
2

Kook de aardperen en aardappelen in ruim water met zout in 25 min. gaar.

3
3
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 30 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en laat goed heet worden.

5
5
  • 400 g reefilet

Snijd de reefilets in gelijke stukken (reken hierbij 100 gram per persoon) en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Bak ze in 5 min. op middelhoog vuur rosé. Keer halverwege. Leg het dunnere stuk iets later in de pan.

7
7

Neem de filets uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. rusten.

8
8
  • 30 g boter

Voeg de rozemarijn, knoflook en de boter toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op laag vuur.

9
9
  • 125 g bramen
  • 3 el bramenjam
  • 100 ml kraanwater

Voeg de bramen, bramenjam en het water toe en kook 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet ondertussen de aardappelen en aardperen af en vang het kookvocht op. Laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.

11
11

Stamp de aardappelen en aardperen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.

13
13

Snijd de reefilet in plakken en serveer met de puree en jus.

variatietip:

Wil je een dunnere jus? Giet de warme bramen-rozemarijnjus door een fijne zeef in een schaaltje en druk met de achterkant van een lepel al het vocht eruit.

combinatietip:

Lekker met haricots verts.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.