Cô­te de boeuf met ro­ze­ma­rijn en kriel­tjes

Dit malse rundvlees kun je op heel veel manieren combineren. Dit is onze favoriet!

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit malse rundvlees kun je op heel veel manieren combineren. Dit is onze favoriet! 6 personen
3 56

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Pel de sjalotten. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sjalotten 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en kook in hetzelfde water de schoongeboende krieltjes 4 min.
  2. Bestrijk het vlees rondom met 3 el olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees in 6 min. rondom bruin. Vet de ovenschaal in en leg het vlees in de ovenschaal met de sjalotten, krieltjes, rozemarijn en laurier. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi vooral de sjalotten en krieltjes met peper en eventueel zout. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium.
  3. Neem alleen het vlees uit de ovenschaal, leg op een groot bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schep de knoflook door de sjalotten en krieltjes en bak nog ca. 10 min. in de oven. Snijd het vlees in plakken van ½ cm en serveer met de sjalotten en krieltjes.

bereidingstip:

Bak het vlees ca. 20 min. in de oven als je het vanbinnen rood wilt. Wil je het vlees juist gaarder, bak het dan ca. 30 min. in de oven.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cô­te de boeuf met ro­ze­ma­rijn en kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 1 kg côte de boeuf
  • 400 g sjalotten

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Pel de sjalotten.

3
3

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sjalotten 2 min.

4
4
  • 500 g krieltjes

Schep met een schuimspaan uit de pan en kook in hetzelfde water de schoongeboende krieltjes 4 min.

5
5
  • 3 el olijfolie

Bestrijk het vlees rondom met de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees in 6 min. rondom bruin.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 8 g rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes

Vet de ovenschaal in en leg het vlees in de ovenschaal met de sjalotten, krieltjes, rozemarijn en laurier.

7
7
  • 5 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi vooral de sjalotten en krieltjes met peper en eventueel zout. Bak het vlees in de oven in ca. 25 min. medium.

8
8

Neem alleen het vlees uit de ovenschaal, leg op een groot bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.

9
9
  • 4 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Schep de knoflook door de sjalotten en krieltjes en bak nog ca. 10 min. in de oven.

10
10

Snijd het vlees in plakken van ½ cm en serveer met de sjalotten en krieltjes.

bereidingstip:

Bak het vlees ca. 20 min. in de oven als je het vanbinnen rood wilt. Wil je het vlees juist gaarder, bak het dan ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.