Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

De rug is het lekkerste, meest malse stukje vlees van de haas. De anijsachtige venkel blijft lekker stevig door hem te grillen.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De rug is het lekkerste, meest malse stukje vlees van de haas. De anijsachtige venkel blijft lekker stevig door hem te grillen. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het groen van de venkelknollen en snijd ze in de lengte in plakken van ½ cm. Laat de stronk zitten, zodat de plakken niet uit elkaar vallen.
  2. Snijd de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Doe de rozemarijn en knoflook in een schaal en meng met 4 el olie. Meng met de venkel. Verhit de grillpan en gril de venkel in porties 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  3. Vouw ondertussen de dunnere uiteinden van de hazenrugfilets naar het midden, zodat de filets overal even dik zijn. Zet ze vast met een cocktailprikker. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filets op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de filets in 3 min. rosé. Neem het vlees uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  4. Voeg ondertussen de wildfond, cream sherry en jeneverbessen toe aan het achtergebleven bakvet en laat 10 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en breng de jus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rozijnen door de rijst. Serveer de hazenrugfilets met de rijst, gegrilde venkel en jus.

variatietip:

In plaats van wildfond kun je ook vleesfond gebruiken.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 3 venkelknollen

Snijd ondertussen het groen van de venkelknollen en snijd ze in de lengte in plakken van ½ cm. Laat de stronk zitten, zodat de plakken niet uit elkaar vallen.

3
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ teen knoflook

Snijd de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn.

4
  • 4 el olijfolie

Doe de rozemarijn en knoflook in een schaal en meng met de olie. Meng met de venkel.

5

Verhit de grillpan en gril de venkel in porties 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

6
  • 4 hazenrugfilets

Vouw ondertussen de dunnere uiteinden van de hazenrugfilets naar het midden, zodat de filets overal even dik zijn. Zet ze vast met een cocktailprikker.

7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de filets op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de filets in 3 min. rosé.

8

Neem het vlees uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

9
  • 380 ml wildfond
  • 200 ml cream sherry
  • 1 tl jeneverbessen

Voeg ondertussen de wildfond, cream sherry en jeneverbessen toe aan het achtergebleven bakvet en laat 10 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.

10
  • 3 el rozijnen

Draai het vuur laag en breng de jus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rozijnen door de rijst.

11

Serveer de hazenrugfilets met de rijst, gegrilde venkel en jus. Bon appétit!

variatietip:

In plaats van wildfond kun je ook vleesfond gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.