Fu­sil­li met cham­pig­nons en ve­gaspek­jes

Deze Italiaanse maaltijd zonder vlees of vis zet je rapido op tafel.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze Italiaanse maaltijd zonder vlees of vis zet je rapido op tafel. 4 personen
2 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Haal de blaadjes salie van de takjes en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
  3. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.

dieettip:

Glutenvrije maaltijd? Vervang de fusilli door glutenvrije pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met champignons en vegaspekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met cham­pig­nons en ve­gaspek­jes

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 7½ g salie

Haal de blaadjes van de takjes salie en snijd de blaadjes in dunne reepjes.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in kwarten.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 150 g vegetarische spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de champignons, spekreepjes en 2/3 van de salie 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 300 g gesneden prei

Voeg de laatste 2 min. de prei toe.

6
6
  • 260 g funghi porcini pastasaus

Giet de pasta af en roer de saus erdoor.

7
7

Verwarm 3 min. al roerend op laag vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

8
8

Verdeel het champignon-preimengsel over de pasta en bestrooi met de rest van de salie. Serveer direct.

dieettip:

Glutenvrije maaltijd? Vervang de fusilli door glutenvrije pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.