Abri­ko­zen met room

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks nagerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan 3 dl water aan de kook brengen. Abrikozen erin leggen en van vuur af minstens 3 uur laten wellen. Suiker erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Abrikozen ca. 15 minuten zachtjes koken tot siroop ontstaat. Abrikozen uit siroop op bord scheppen en laten afkoelen. Siroop eventueel iets laten inkoken en laten afkoelen.
  2. In kom slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met kartelmond. Abrikozen opensnijden, iets openvouwen en op vier bordjes zetten. In elke abrikoos flinke toef slagroom spuiten en walnoot in room drukken. Beetje siroop erover sprenkelen. Direct serveren.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.