Mas­car­po­ne­par­fait met abri­ko­zen

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 6 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • bolvormige schaal, inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kom bekleden met plasticfolie. Sinaasappel schoonboenen en schil fijnraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan helft van sherry verhitten. Van vuur af 100 g suiker erin oplossen, 1 eetlepel sinaasappelsap erdoor roeren. Laten afkoelen. In kom mascarpone met slagroom en rest van suiker luchtig en stijf kloppen. In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen. In inzetpan of kom eierdooiers met sherrysiroop luchtig kloppen. Inzetpan of kom boven kokende water hangen, mengsel met mixer tot schuimige, dikgebonden saus kloppen. Inzetpan of kom in bak met ijskoud water zetten en mengsel blijven kloppen tot saus koud is. Mascarponemengsel erdoor spatelen. Massa overdoen in kom, bovenkant gladstrijken en parfait in diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. Abrikozen in stukjes snijden. In pan rest van sap, sherry, rasp en abrikozen ca. 5 minuten zacht koken. Abrikozen in vocht laten afkoelen.
  2. Parfait uit diepvries nemen en iets laten ontdooien. Platte schaal op kom zetten, samen keren en parfait op schaal laten glijden. Abrikozen met vocht erover scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.