Hang­op met abri­ko­zen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 uur wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de theedoek onder de kraan, wring uit en leg in een zeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.
  3. Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12 achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest van de hangop en de blauwe bessen.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.