War­me ap­pel-pe­ren­taar­tjes

Voor bij de koffie of - met een bolletje kaneelijs - als nagerecht.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Voor bij de koffie of - met een bolletje kaneelijs - als nagerecht. 4 personen
3 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Meng het fruit met het citroensap. Hak de walnoten grof. Schep de noten en de honing door het fruit.
  2. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Schep het fruit-notenmengsel in de vormpjes, vouw de overhangende punten over de vulling heen. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 48-49

Warme appel-perentaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me ap­pel-pe­ren­taar­tjes

1
1
  • 4 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

2
2
  • 1 goudreinet
  • 1 handpeer
  • 2 el citroensap
  • 50 g walnoten

Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Meng het fruit met het citroensap. Hak de walnoten grof.

3
3

Schep de noten en de honing door het fruit.

4
4

Vet de vormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Schep het fruit-notenmengsel in de vormpjes, vouw de overhangende punten over de vulling heen.

5
5

Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.