Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

Met een paar kleine sneetjes in de peer krijg je dit mooie effect

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Met een paar kleine sneetjes in de peer krijg je dit mooie effect 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 quichevormpjes (Ø 10 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maal de amandelen en custardpoeder fijn in de keukenmachine. Houd apart.
  2. Schil de peren, laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank en snijd een paar keer in en vorm een waaier
  3. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Laat als de suikerkristallen zijn opgelost op hoog vuur karamelliseren tot kastanjebruin. Roer de boter er voorzichtig door en voeg het citroensap toe. Pas op, het kan spetteren. Schenk de karamel in de vormpjes.
  4. Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de amandelpoeder.
  5. Bestuif het werkblad met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 22 x 22 cm. Snijd er 4 rondjes uit, iets groter dan de quichevormpjes. Leg op de peren en duw aan de rand iets naar onderen. Prik wat gaatjes in het deeg.
  6. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Leg bordjes op de vormpjes en draai om.

combinatietip:

Lekker met wat crème fraîche.

video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Omgekeerde perentaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

1
  • 2 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
  • 50 g amandelen
  • 1 el custardpoeder

Maal de amandelen en custardpoeder fijn in de keukenmachine. Houd apart.

3
  • 2 handperen

Schil de peren, laat het steeltje zitten. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Zet op de plank en snijd een paar keer in en vorm een waaier

4
  • 100 g suiker
  • 3 el kraanwater

Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Laat als de suikerkristallen zijn opgelost op hoog vuur karamelliseren tot kastanjebruin.

5
  • 20 g boter
  • 3 el citroensap

Roer de boter er voorzichtig door en voeg het citroensap toe. Pas op, het kan spetteren.

6

Schenk de karamel in de vormpjes.

7

Leg in elk vormpje 1 peer met de bolle kant in de karamel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de amandelpoeder.

8
  • 1 el bloem

Bestuif het werkblad met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap van 22 x 22 cm.

9

Snijd er 4 rondjes uit, iets groter dan de quichevormpjes. Leg op de peren en duw aan de rand iets naar onderen. Prik wat gaatjes in het deeg.

10

Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

11

Leg bordjes op de vormpjes en draai om. Lekker!

combinatietip:

Lekker met wat crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.