Tar­te ta­tin met peer en pis­ta­che

Bescheiden van formaat, dus je kunt er gerust nog eentje nemen!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Bescheiden van formaat, dus je kunt er gerust nog eentje nemen! 12 stuks
2 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peren in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit de suiker in een koekenpan zonder olie of boter. Laat op laag vuur zonder te roeren smelten tot een bruine karamel. Voeg de peer toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter, kaneel en gember erdoor.
  3. Neem de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel zonder stukjes peer in een steelpan. Verdeel de peer en de rest van de karamel over de holtes van de muffinvorm.
  4. Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 vierkantjes. Leg in elke holte een plakje deeg op de peer. Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg.
  5. Bak de tarte tatins in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  6. Neem de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen op een rooster. Keer op een snijplank. Schep eventueel achtergebleven stukjes peer uit de vorm en leg op de taartjes.
  7. Verwarm ondertussen de karamel in de steelpan op laag vuur. Besprenkel de tarte tatins elk met 1 tl karamel en bestrooi met de pistachenootjes.

combinatietip:

Lekker met verse munt en crème fraîche.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin met peer en pistache

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin met peer en pis­ta­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete, sappige handperen

Snijd de peren in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

3
3
  • 100 g kristalsuiker

Verhit de suiker in een koekenpan zonder olie of boter. Laat op laag vuur zonder te roeren smelten tot een bruine karamel.

Karamelliseren

Instructievideo

01:36 min.

4
4
  • 40 g boter
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen gember

Voeg de peer toe aan de suiker en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter, kaneel en gember erdoor.

5
5

Neem de pan van het vuur en schenk de helft van de karamel zonder peer in een steelpan. Verdeel de peer en de rest van de karamel over de muffinvorm.

6
6
  • 3 plakjes bladerdeeg

Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 vierkantjes. Leg in elke holte een plakje deeg op de peer.

7
7

Stop de randen goed in en prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatins in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

8
8
  • 50 g pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

9
9

Neem de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen op een rooster. Keer op een snijplank.

10
10

Schep eventueel achtergebleven stukjes peer uit de vorm en leg op de taartjes. Verwarm ondertussen de karamel in de steelpan op laag vuur.

11
11

Besprenkel de tarte tatins elk met 1 tl karamel en bestrooi met de pistachenootjes.

combinatietip:

Lekker met verse munt en crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.