Spe­cu­laas­taart met peer

Amandelspijs, peer, speculaas: dit Hollandse gebak is fris en kruidig tegelijk

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 317 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Amandelspijs, peer, speculaas: dit Hollandse gebak is fris en kruidig tegelijk 10 personen
3 190

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Laat het steeltje zitten, maar verwijder de klokhuizen. Besprenkel het vruchtvlees van de peer met het citroensap.
  3. Klop in een kom de boter en amandelspijs met een mixer tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een mooi beslag. Verkruimel de speculaas en spatel dit door het mengsel.
  4. Vet de vorm in met wat boter en schep het beslag erin. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Haal na 40 min. uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade. Zet de taart nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 317 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Speculaastaart met peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­taart met peer

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 4 handperen

Schil de peren en halveer ze in de lengte. Laat het steeltje zitten, maar verwijder de klokhuizen.

3
3
  • 1 el citroensap

Besprenkel het vruchtvlees van de peer met het citroensap.

4
4
  • 150 g boter
  • 100 g amandelspijs

Klop in een kom de boter en amandelspijs met een mixer tot een romige massa.

5
5
  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout

Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg al kloppend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en klop tot een mooi beslag.

6
6
  • 100 g bakkersspeculaas

Verkruimel de speculaas en spatel dit door het mengsel.

7
7
  • 2 g boter

Vet de vorm in met wat boter en schep het beslag erin. Leg de peren erin, om en om en met de bolle kant naar boven.

8
8

Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 5 el oranjemarmelade

Haal na 40 min. uit de oven en bestrijk de bovenkant met de marmelade.

10
10

Zet de taart nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.