Spe­cu­laas­taart met peer

Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Deze taart is niet alleen een plaatje, de kruidige speculaas en zoete peer smaken ook heel goed samen. 10 stuks
3 262

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • lage taartvorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
  3. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Speculaastaart met peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­taart met peer

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 5 handperen
  • 1 el citroensap

Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.

3
3
  • 150 g zachte boter
  • 150 g amandelspijs

Klop in een kom de boter en amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.

4
4
  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 el speculaaskruiden
  • 4 el abrikozenjam
  • 1 mespunt zout

Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, speculaaskruiden, het zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.

5
5

Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.

6
6

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.