Ge­vul­de spe­cu­laas met aman­del­mij­ter

Wij gaan echt niet wachten tot Sint deze kruidige koek meebrengt. We bakken ‘m lekker zelf.

  • gebak
  • 16 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Wij gaan echt niet wachten tot Sint deze kruidige koek meebrengt. We bakken ‘m lekker zelf. 16 personen
3 124

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom het bakmeel met de suiker, koek- en speculaaskruiden en het zout. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen het deeg snel tot een samenhangend deeg en vorm tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de amandelspijs in een kom. Breek 1 ei boven de kom en kneed door de spijs.
  3. Bestuif het werkblad met bakmeel en rol met de deegroller ⅔ van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm. Bekleed de bodem van de vorm met het deeg. Schep de spijs op het deeg, laat rondom een rand van 1 cm vrij.
  4. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm en leg over de spijs. Druk de randen goed aan. Vorm met de garneeramandelen een mijter. Splits het andere ei, roer de eidooier los en bestrijk de speculaaskoek ermee. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Tip:

Je kunt ook een springvorm (Ø 24 cm) gebruiken.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde speculaas met amandelmijter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de spe­cu­laas met aman­del­mij­ter

1
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 150 g boter

Meng in een kom het bakmeel met de suiker, koek- en speculaaskruiden en het zout. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.

2

Kneed met koele handen het deeg snel tot een samenhangend deeg en vorm tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3
  • 2 g boter

Vet de bakvorm in.

4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5
  • 300 g amandelspijs
  • 1 ei

Doe de amandelspijs in een kom. Breek het ei boven de kom en kneed door de spijs.

6
  • 2 g zelfrijzend bakmeel

Bestuif het werkblad met bakmeel en rol met de deegroller ⅔ van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm.

7

Bekleed de bodem van de vorm met het deeg. Schep de spijs op het deeg, laat rondom een rand van 1 cm vrij.

8

Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm en leg op de spijs. Druk de randen goed aan.

9
  • 25 g garneeramandelen
  • 1 ei

Vorm met de garneeramandelen een mijter. Splits het ei, roer de eidooier los en bestrijk de speculaaskoek ermee.

10

Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Bon appétit!

Tip: Je kunt ook een springvorm (Ø 24 cm) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.