Ap­pel-pe­ren­com­po­te

De 5 kruidenpoeder geeft de compote een extra kruidige smaak.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht De 5 kruidenpoeder geeft de compote een extra kruidige smaak. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Doe het fruit met 2 el water in een kleine pan met dikke bodem. Bestrooi met de 5 kruidenpoeder en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
  2. Bepaal zelf hoe grof je de compote wilt: prak een deel van het fruit met een vork en laat een deel van de stukjes heel. Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Roer de cranberry’s erdoor.

combinatietip:

Lekker bij zoervleisj.

bewaartip:

Je kunt de compote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • koolhydraten 26 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appel-perencompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-pe­ren­com­po­te

1
1
  • 4 friszoete en aromatische appels
  • 1 handpeer

Schil de appels en peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm.

2
2
  • 2 el kraanwater
  • 2 tl 5 kruidenpoeder

Doe het fruit met het water in een kleine pan met dikke bodem. Bestrooi met de 5 kruidenpoeder en breng aan de kook.

3
3

Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

4
4

Bepaal zelf hoe grof je de compote wilt: prak een deel van het fruit met een vork en laat een deel van de stukjes heel.

5
5
  • 2 el gedroogde cranberry's

Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Roer de cranberry’s erdoor.

combinatietip:

Lekker bij zoervleisj.

bewaartip:

Je kunt de compote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.