Wit­lof met peer

In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal. Voeg de suiker toe en laat ook smelten.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Snijd de ongeschilde peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne parten. Leg ze tussen het witlof en bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met peer

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g boter

Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal.

3
3
  • 2 el suiker

Voeg de suiker toe en laat ook smelten.

4
4
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

5
5

Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.

6
6
  • 2 handperen

Snijd de ongeschilde peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne parten.

7
7
  • 2 tl gedroogde tijm

Leg ze tussen het witlof en bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.