Quinoa-ven­kel-ap­pel­sa­la­de

Heerlijke salade met quinoa als basis. Venkel, friszoete appel, cranberries, citroen en zure room zorgen voor een frisse smaak.

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Heerlijke salade met quinoa als basis. Venkel, friszoete appel, cranberries, citroen en zure room zorgen voor een frisse smaak. 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel. Voeg met de venkel en de cranberries toe aan de quinoa. Meng de rasp met de olie door de zure room en schep door de quinoasalade. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalm!

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 37 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa-venkel-appelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa-ven­kel-ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 275 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Laat 10 min. afkoelen.

2
2
  • 2 venkelknollen

Halveer ondertussen de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 min.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 2 friszoete appels

Giet af in een zeef, spoel koud onder de kraan en laat uitlekken. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 100 g gedroogde cranberry's

Meng het sap met de appel. Voeg met de venkel en de cranberries toe aan de quinoa.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml zure room

Meng de rasp met de olie door de zure room en schep door de quinoasalade. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met gebakken zalm!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.