Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes

Je kunt dit gerecht ook koud eten. Perfect voor een picknick dus!

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Je kunt dit gerecht ook koud eten. Perfect voor een picknick dus! 4 personen
3 294

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. Voeg de ui en venkel toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
  3. Voeg het rasp en 3 el sap (per citroen), de quinoa, koriander, het water en het bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  4. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de bieslook fijn. Halveer de eieren in de lengte. Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en granaatappelpitjes erdoor. Leg de eieren op de quinoa. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met venkel en granaatappelpitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes

1
1
  • 2 venkelknollen

Halveer de venkelknollen en snijd de helften in flinterdunne plakjes.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 1

Instructievideo

00:12 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui

Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 2

Instructievideo

00:14 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. Voeg de ui en venkel toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Quinoa met venkel en granaatappelpitjes 882646 stap 3

Instructievideo

00:30 min.

4
4
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

Quinoa met venkel en granaatappelpitjes 882646 stap 4

Instructievideo

00:16 min.

5
5
  • 275 g quinoa
  • 600 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Voeg het rasp en 3 el sap, de quinoa, koriander, het water en het bouillontablet toe aan de venkel.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 5

Instructievideo

00:29 min.

6
6

Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

Tip: Voeg eventueel wat water toe als de quinoa bijna droog is gekookt, maar nog niet gaar is.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 6

Instructievideo

00:16 min.

7
7
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 7

Instructievideo

00:12 min.

8
8
  • ½ bakje bieslook

Snijd de bieslook fijn.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 8

Instructievideo

00:04 min.

9
9
  • 120 g granaatappelpitjes

Halveer de eieren in de lengte. Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en granaatappelpitjes erdoor. Leg de eieren op de quinoa.

Quinoa met venkel en granaatappelpit 882646 stap 9

Instructievideo

00:31 min.

10
10

Serveer direct. Bon appétit!

Tip: Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.