Ap­pel-cran­ber­ry­flap­pen

Superleuk om zelf te maken, deze fruitflappen. Met echte amandelspijs.

  • gebak
  • 10 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Superleuk om zelf te maken, deze fruitflappen. Met echte amandelspijs. 10 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Doe in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en verkruimel het amandelspijs boven de kom. Voeg de cranberry's en suiker toe. Schep om.
  2. Leg het ontdooide bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het deeg diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
  3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Appel-cranberryflappen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-cran­ber­ry­flap­pen

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 2 friszure appels

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Doe in een ruime kom.

3
  • 100 g amandelspijs
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel en verkruimel het amandelspijs boven de kom. Voeg de cranberry's en suiker toe. Schep om.

4
  • 10 plakjes bladerdeeg

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.

5
  • 1 ei

Klop het ei los en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het deeg diagonaal dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

6
  • 3 el fijne kristalsuiker

Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

7

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.