Krui­di­ge ge­roos­ter­de pom­poen

Ook lekker als warme salade met wat rucola, pompoenpitten en Parmezaanse kaas.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ook lekker als warme salade met wat rucola, pompoenpitten en Parmezaanse kaas. 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de koriander, venkel en een flinke mespunt zout in een vijzel en maal fijn. Voeg de oregano, knoflook, rozemarijn en een mespunt peper toe en maal tot een pasta. Meng de olijfolie erdoor.
  2. Halveer de pompoen(en). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes of een dunschiller de schil eraf. Snijd de pompoenhelften in parten van ca. 2 cm. Leg de pompoenparten in een braadslee en voeg het olie-specerijenmengsel toe. Schep goed om en spreid de parten uit in een enkele laag. Rooster de pompoen 1 uur in de oven of tot de pompoen zacht en zoet is en rond de randen knapperig begint te worden.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige geroosterde pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ge­roos­ter­de pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 2 tl korianderzaad
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 mespunt zout

Doe de koriander, venkel en de flinke mespunt zout in een vijzel en maal fijn.

3
3
  • 2 tl oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 el olijfolie

Voeg de oregano, knoflook, rozemarijn en een mespunt peper toe en maal tot een pasta. Meng de olijfolie erdoor.

4
4
  • 1 kg pompoen

Halveer de pompoen(en). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes of een dunschiller de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

5
5

Snijd de pompoenhelften in parten van ca. 2 cm. Leg de pompoenparten in een braadslee en voeg het olie-specerijenmengsel toe.

6
6

Schep goed om en spreid de parten uit in een enkele laag.

7
7

Rooster de pompoen 1 uur in de oven of tot de pompoen zacht en zoet is en rond de randen knapperig begint te worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.