Krui­di­ge ci­troen­aard­ap­pe­len uit de oven

Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak. 4 personen
2 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 min. in water met zout. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de aardappelen in partjes. Meng in een kom met de olie, kruiden, peper, het citroenrasp en zout.
  3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen in ca. 10 min. in de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren koken. Een paar uur van tevoren kun je de aardappelpartjes mengen met het rasp en de kruiden. Ga voor het serveren verder met stap 4. Als je de aardappelen bij de rollade serveert, kan dat terwijl de rollade rust.

Tip:

Voor de kruiden is het verse kruidentrio (tijm, rozemarijn en oregano) verkrijgbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.975 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige citroenaardappelen uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge ci­troen­aard­ap­pe­len uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 kg pommes rouges

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 min. in water met zout. Laat afkoelen.

3
3
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl zeezout

Snijd de aardappelen in partjes. Meng in een kom met de olie, kruiden, peper, het citroenrasp en zout.

5
5

Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen in ca. 10 min. in de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren koken. Een paar uur van tevoren kun je de aardappelpartjes mengen met het rasp en de kruiden. Ga voor het serveren verder met stap 4. Als je de aardappelen bij de rollade serveert, kan dat terwijl de rollade rust.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.