Aard­ap­pel uit de oven

Aardappelen saai? Niet op deze manier! Terwijl de geur van rozemarijn uit de oven komt kun jij je bezighouden met de rest van de maaltijd.

(329)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Aardappelen saai? Niet op deze manier! Terwijl de geur van rozemarijn uit de oven komt kun jij je bezighouden met de rest van de maaltijd. 4 personen
3 329

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in partjes en halveer de champignons. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de ui en champignons en schep in de ovenschaal. Pers de knoflook uit en meng met de olie.
  2. Steek de takjes rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de knoflookolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Schep om en bak de aardappelen in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege nog een keer om.

combinatietip:

Lekker met koolvisfilet

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 6 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g champignons

Snijd de ui in partjes en halveer de champignons.

3
3
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de ui en champignons en schep in de ovenschaal.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 15 g rozemarijn

Pers de knoflook uit en meng met de olie. Steek de takjes rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de knoflookolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

5
5

Schep om en bak de aardappelen in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege nog een keer om.

combinatietip:

Lekker met koolvisfilet

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.