Cour­get­te­scho­tel uit de oven

Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette en ui in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en rangschik hier dakpansgewijs in rijen de courgette en ui in. Knip de takjes rozemarijn en tijm in kleinere stukken en steek deze tussen de groenten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook en olijven over de schaal. Besprek de groenten met de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de groenten 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 min. bruin kleuren.

variatietip:

Dit in olijfolie gegaarde courgettegerecht wordt in Frankrijk 'tian' genoemd. Leg tussen de courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Courgetteschotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­scho­tel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 rode uien

Snijd de courgette en ui in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en rangschik hier dakpansgewijs in rijen de courgette en ui in.

3
3
  • 2 takjes takjes rozemarijn
  • 3 takjes takjes tijm

Knip de takjes rozemarijn en tijm in kleinere stukken en steek deze tussen de groenten.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 12 zwarte olijven
  • 4 olijfolie
  • 2 el citroensap

Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook en olijven over de schaal. Besprek de groenten met de olie en het citroensap.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek de schaal af met aluminiumfolie.

6
6

Bak de groenten 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 min. bruin kleuren.

variatietip:

Dit in olijfolie gegaarde courgettegerecht wordt in Frankrijk 'tian' genoemd. Leg tussen de courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.