Ge­roos­ter­de pom­poen met ro­ze­ma­rijn

Pompoen is dé groente van de herfst. Met verse kruiden uit de oven is-ie heerlijk.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Pompoen is dé groente van de herfst. Met verse kruiden uit de oven is-ie heerlijk. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken. Verwijder de buitenste schil van de sjalotten. Haal de tenen knoflook los uit de bol en laat de schil zitten. Snijd de citroen in partjes.
  3. Bekleed de braadslee met bakpapier en leg daar de pompoenplakken op met de sjalotten, knoflook, rozemarijn en citroenpartjes. Besprenkel met de olie. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Zet de braadslee 35 minuten in het midden van de oven.
  4. Door het garen is de knoflook zacht van structuur en smaak geworden. U kunt de inhoud zo uit het velletje knijpen en samen met de geroosterde pompoen eten.

Tip:

Strooi wat verse rozemarijnnaaldjes over een roerei of omelet. Zo geeft u het eiergerecht een mediterraan accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pompoen met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pom­poen met ro­ze­ma­rijn

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken.

3
3
  • 6 sjalotten
  • 1 citroen
  • 1 bol knoflook

Verwijder de buitenste schil van de sjalotten. Haal de tenen knoflook los uit de bol en laat de schil zitten. Snijd de citroen in partjes.

4
4
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 el olijfolie

Bekleed de braadslee met bakpapier en leg daar de pompoenplakken op met de sjalotten, knoflook, rozemarijn en citroenpartjes. Besprenkel met de olie.

5
5

Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Zet de braadslee 35 minuten in het midden van de oven.

6
6

Door het garen is de knoflook zacht van structuur en smaak geworden. U kunt de inhoud zo uit het velletje knijpen en samen met de geroosterde pompoen eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.