Ge­roos­ter­de pom­poen

Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de schil van de pompoen schoon. Halveer hem en verwijder de zaden. Snijd de helften in stukjes van 2-3 cm breed, maar schil ze niet.
  2. Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer er Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn door. Voeg azijn en olijfolie toe en roer tot een homogene saus. Bestrijk de pompoen met de saus. Zet ze in een ingevette ovenschaal. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de pompoenstukjes in 25 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds desgewenst nogmaals met de saus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Boen de schil van de pompoen schoon. Halveer hem en verwijder de zaden. Snijd de helften in stukjes van 2-3 cm breed, maar schil ze niet.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen komijn

Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer er Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn door.

4
4
  • ½ el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie

Voeg azijn en olijfolie toe en roer tot een homogene saus. Bestrijk de pompoen met de saus. Zet ze in een ingevette ovenschaal.

5
5

Schuif de schaal middenin de oven en rooster de pompoenstukjes in 25 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds desgewenst nogmaals met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.