Ge­roos­ter­de aard­pe­ren met ro­ze­ma­rijn

Door de aardpeer te roosteren in de oven wordt-ie net wat zoeter.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Door de aardpeer te roosteren in de oven wordt-ie net wat zoeter. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snijd de ui in parten. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in parten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Haal de tenen knoflook los en leg ze tussen de aardperen. Bestrooi met de rozemarijn en leg de ui ertussen.
  3. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de groente in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met biefstuk en stokbrood.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde aardperen met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de aard­pe­ren met ro­ze­ma­rijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 takjes rozemarijn

Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snijd de ui in parten.

3
3
  • 750 g aardperen

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in parten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 bol knoflook

Haal de tenen knoflook los en leg ze tussen de aardperen.

5
5

Bestrooi met de rozemarijn en leg de ui ertussen.

6
6
  • 4 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de groente in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met biefstuk en stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.