Zoe­te pom­poen met ro­ze­ma­rijn

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.

Tip:

Extra lekker: druppel vlak voor het serveren wat walnootolie over het gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.