Sa­la­de van ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak. 4 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
  2. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar
  3. Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.

bereidingstip:

Je kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.

combinatietip:

Lekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Salade van geroosterde wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­roos­ter­de win­ter­groen­ten

1
1
  • ½ pompoen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • ½ knolselderij
  • 150 g sjalotten

Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.

3
3
  • 3 takjes rozemarijn

Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verdeel de rozemarijn en de olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om.

5
5

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar

6
6
  • 100 g spinazie
  • 1 el olijfolie

Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal.

7
7
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 el balsamic pearls

Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.

bereidingstip:

Je kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.

combinatietip:

Lekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.