Krui­di­ge zalm­fi­let uit de oven

Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille.

(298)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker én mooi, dit korstje van venkel, paprikapoeder, peterselie en dille. 4 personen
3 298

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.
  2. Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren. Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.

combinatietip:

Lekker met aardappeltjes en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 55 mg
Tags
Ook te zien in

Kruidige zalmfilet uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge zalm­fi­let uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 500 g zalmfilet
  • 1 el olijfolie

Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen.

3
3
  • 1 mespunt venkelzaad
  • 1 mespunt paprikapoeder

Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over.

4
4
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dille

Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm.

5
5

Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is.

6
6
  • 1 citroen

Halveer de citroen. Leg de citroenhelften in de ovenschaal. Laat het geheel 15 min. marineren.

7
7

Bak de zalm ca. 20 min. in de oven, of tot de zalm net gaar is.

8
8

Knijp de citroenhelften voorzichtig uit boven de zalm. Doe de zalm over op een mooie serveerschaal.

combinatietip:

Lekker met aardappeltjes en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.