Zalm­fi­let met gei­ten­kaas uit de oven

Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden.

(501)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zalm en geitenkaas gaan verrassend goed samen in dit ovengerecht met Italiaanse kruiden. 4 personen
4 501

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakblik

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.
  2. Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

combinatietip:

Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes.

combinatietip:

Broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 205 mg
Tags
Ook te zien in

Zalmfilet met geitenkaas uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let met gei­ten­kaas uit de oven

1
1
  • ½ citroen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 500 g zalmfilet

Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.

3
3
  • 120 g zachte geitenkaas

Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm.

4
4

Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

combinatietip:

Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes.

combinatietip:

Broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.