Wit­lof met peer en blauw­a­der­kaas

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

(322)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader! 4 personen
3 322

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
  3. Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Witlof met peer en blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof met peer en blauw­a­der­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

3
3
  • 50 g boter
  • 3 el rietsuiker

Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal.

4
4
  • 2 peren

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.

5
5
  • 100 g walnoten
  • 200 g Hollandse blauwaderkaas

Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.