Plaat­taart met knol­sel­de­rij, wit­lof, peer en gor­gon­zo­la

Een potentieel lievelingsgerecht met de zoete smaak van peer en pittige smaak van gorgonzola.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een potentieel lievelingsgerecht met de zoete smaak van peer en pittige smaak van gorgonzola. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
  2. Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in blokjes. Verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met knol­sel­de­rij, wit­lof, peer en gor­gon­zo­la

1
1
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 g crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover.

2
2
  • 1 kleine knolselderij
  • 3 stronken witlof

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.

3
3

Verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.

4
4
  • 150 g gorgonzola

Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in blokjes.

5
5

Verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 2 handperen
  • 50 g walnoten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.