Tar­te ta­tin van wit­lof

Dat de omgedraaide taart ook heerlijk smaakt met gezoete groenten, bewijst deze witlof-variant.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Dat de omgedraaide taart ook heerlijk smaakt met gezoete groenten, bewijst deze witlof-variant. 8 personen
3 92

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste quichevorm (doorsnede 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde witte kern en de onderkant.
  2. Plaats de taartvorm op laag vuur en laat hierin de boter smelten met de suiker en de kardemom. Schep de witlof om met het boter-suikermengsel in de taartvorm en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.
  3. Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in de taartvorm. Leg het bladerdeeg eroverheen en druk goed aan. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  4. Laat de taart 5 min. afkoelen en keer met behulp van een bord. Wacht niet te lang met serveren nu de bodem nog lekker knapperig is. Bon appétit!

Tip:

Let op: geen springvorm gebruiken want deze gaat lekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin van witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin van wit­lof

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 5 stronken witlof

Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde witte kern en de onderkant.

3
  • ½ tl kardemom
  • 10 g rietsuiker
  • 50 g boter

Plaats de taartvorm op laag vuur en laat hierin de boter smelten met de suiker en de kardemom.

4

Schep de witlof om met het boter-suikermengsel in de taartvorm en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.

5
  • 1 pakje bladerdeeg vers

Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in de taartvorm. Leg het bladerdeeg eroverheen en druk goed aan. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

6

Laat de taart 5 min. afkoelen en keer met behulp van een bord. Wacht niet te lang met serveren nu de bodem nog lekker knapperig is. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.