Pit­ti­ge cous­cous met cho­ri­zo en sper­zie­bo­nen

(448)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 448

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe rozijnen en couscous in kom, schenk 1/2 liter kokend water erop en laat ca. 5 min. wellen. Snijd chorizo in stukjes. Pel en snipper ui. Bak 2 minuten chorizo zachtjes in wok ca. 2 minuten. Schep ui, paprika en sperziebonen erdoor en roerbak ca. 4 minuten. Hak intussen munt fijn en verkruimel geitenkaas. Schep couscous met rozijnen door groentemengsel en verwarm al omscheppend nog ca. 4 minuten zachtjes tot sperziebonen gaar zijn. Schep munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep op vier borden en strooi geitenkaas erover.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittige couscous met chorizo en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge cous­cous met cho­ri­zo en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 400 g couscous
  • 150 g rozijnen

Doe rozijnen en couscous in kom, schenk 1/2 liter kokend water erop en laat ca. 5 min. wellen.

2
2
  • 250 g chorizoworst
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 100 zachte geitenkaas
  • 15 g verse munt

Snijd chorizo in stukjes. Pel en snipper ui. Bak 2 minuten chorizo zachtjes in wok ca. 2 minuten. Schep ui, paprika en sperziebonen erdoor en roerbak ca. 4 minuten. Hak intussen munt fijn en verkruimel geitenkaas.

3
3
  • 250 g panklare sperziebonen

Schep couscous met rozijnen door groentemengsel en verwarm al omscheppend nog ca. 4 minuten zachtjes tot sperziebonen gaar zijn. Schep munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep op vier borden en strooi geitenkaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.