Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met cho­ri­zo, pa­pri­ka en su­gar­snaps

De kikkererwten zijn in hun blikje gestoomd, waardoor ze hun stevige bite behouden.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De kikkererwten zijn in hun blikje gestoomd, waardoor ze hun stevige bite behouden. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes. Halveer de rode puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes Verhit een hapjespan zonder boter of olie en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de paprika en de sugarsnaps toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen het basilicum grof. Meng de kikkererwten in een ruime schaal met de groenten en chorizo en schep de rucola en het basilicum erdoor.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtensalade met chorizo, paprika en sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met cho­ri­zo, pa­pri­ka en su­gar­snaps

1
1
  • 620 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken.

2
2
  • 250 g chorizoworst
  • 2 rode puntpaprika's

Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes. Halveer de rode puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3

Verhit een hapjespan zonder boter of olie en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 200 g sugarsnaps

Voeg de paprika en de sugarsnaps toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen het basilicum grof.

6
6
  • 75 g rucola

Meng de kikkererwten in een ruime schaal met de groenten en chorizo en schep de rucola en het basilicum erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.