Pas­ta met an­dij­vie en cho­ri­zo

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de andijvie in repen.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de slagroom en andijvie toe en laat al omscheppend slinken.
  3. Giet de pasta af, voeg toe aan het andijviemengsel en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over borden en leg de tomaten erop.

variatietip:

Reepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met andijvie en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met an­dij­vie en cho­ri­zo

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g chorizoworst
  • 1 ui
  • 1 krop andijvie

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de andijvie in repen.

3
3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom en andijvie toe en laat al omscheppend slinken.

5
5

Giet de pasta af, voeg toe aan het andijviemengsel en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 150 g semi zongedroogde tomaten

Verdeel de pasta over borden en leg de tomaten erop.

variatietip:

Reepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.