Aard­ap­pel­tor­til­la met cho­ri­zo

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes van ca. 3 mm. Snijd de chorizo in plakjes, ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de chorizo toe. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het uiaardappelmengsel.
  2. Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en aïoli (een mediterrane knoflooksaus).

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat vóór het serveren op kamertemperatuur komen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 66 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappeltortilla met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­tor­til­la met cho­ri­zo

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes van ca. 3 mm.

2
2
  • 250 g chorizoworst
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 8 el olijfolie

Snijd de chorizo in plakjes, ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min.

3
3

Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar.

4
4
  • 8 eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Voeg de chorizo toe.

5
5

Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het uiaardappelmengsel.

6
6

Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is.

7
7

Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer.

8
8

Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen.

9
9

Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen. Serveer warm of koud.

combinatietip:

Lekker met stokbrood en aïoli (een mediterrane knoflooksaus).

bewaartip:

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat vóór het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.