Aard­ap­pel­tor­til­la met to­ma­ten­sa­la­de

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes met de ui 10 min. Klop in een kom de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Snijd de chorizo in halve plakjes.
  2. Verhit weer 1 el olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Snijd de tomaten in vieren. Meng vlak voor het serveren de sla, tomatenpartjes en sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Aardappeltortilla met tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­tor­til­la met to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 425 g gekruide minikrieltjes

Snijd de ui in halve ringen. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de krieltjes met de ui 10 minuten.

2
2
  • 6 eieren
  • 50 ml kraanwater
  • 125 g chorizoworst

Klop in een kom de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Snijd de chorizo in halve plakjes.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit weer 1 el olie in de koekenpan. Voeg het eimengsel en de chorizo aan de krieltjes toe. Bak de dikke omelet (tortilla) op halfhoog vuur tot de bovenkant is gestold.

4
4
  • 500 g tomaten

Keer de tortilla met behulp van een deksel en bak de onderkant op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Snijd de tomaten in vieren.

5
5
  • 75 g rucolaslamelange
  • 75 ml sladressing caesar

Meng vlak voor het serveren de sla, tomatenpartjes en sladressing. Snijd de aardappeltortilla in punten en serveer met de tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.