To­ma­ten­maal­tijd­soep met cho­ri­zo

Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goedgevulde Spaanse soep met kruidige worst: daar word je warm van. 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit in een soeppan in olie de knoflook en ui. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 4 min. Voeg de soepbasis en 1,5 l water toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zacht doorkoken met deksel schuin op de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg ze dat laatste 5 min. aan de soep toe. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak de chorizo zachtjes knapperig in een droge koekenpan. Garneer de soep met de chorizo. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.657 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 42-43

Tomatenmaaltijdsoep met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­maal­tijd­soep met cho­ri­zo

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 485 ml basis voor tomatensoep

Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit in een soeppan in olie de knoflook en ui. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 4 min. Voeg de soepbasis en 1,5 l water toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zacht doorkoken met deksel schuin op de pan.

2
2
  • 330 g witte bonen
  • 250 g chorizoworst
  • 1 stokbrood

Laat de bonen uitlekken. Voeg ze dat laatste 5 min. aan de soep toe. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak de chorizo zachtjes knapperig in een droge koekenpan. Garneer de soep met de chorizo. Dien op met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.