Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la en spi­na­zie a la crè­me

De zon gaat spontaan schijnen met dit mediterrane topgerecht op je bord.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht De zon gaat spontaan schijnen met dit mediterrane topgerecht op je bord. 4 personen
2 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • springvorm (∅ 22 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aardappelen in dunne plakken en de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen en ui 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Klop ondertussen de eieren los, rasp de kaas erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep achtereenvolgens de aardappelen en het eimengsel over de springvorm en verdeel de chorizo erover. Bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 20 min gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
  5. Verwarm ondertussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de tortilla.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la en spi­na­zie a la crè­me

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien

Boen de aardappelen schoon en snijd in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen.

3
3
  • 1½ el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen en ui 10 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 6 scharreleieren
  • 150 g manchego

Klop ondertussen de eieren los, rasp de kaas erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 80 g chorizo

Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep achtereenvolgens de aardappelen en het eimengsel over de springvorm en verdeel de chorizo erover.

6
6

Bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 20 min gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.

7
7
  • 750 g spinazie à la crème

Verwarm ondertussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de tortilla.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.