Pap­par­del­le met tui­n­erw­ten, cho­ri­zo en aï­o­li

Spanje meets Italië in deze pasta.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Spanje meets Italië in deze pasta. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.
  4. Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.
  6. Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Lekker makkelijk doen? Je kunt in plaats van babyromainesla ook gesneden romainesla (zak 200 g) nemen.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen en geschaafde Parmezaanse kaas.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met tui­n­erw­ten, cho­ri­zo en aï­o­li

1
1
  • 1 zak zoetepuntpaprikamix

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 20 g platte peterselie

Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.

3
3
  • 300 g pappardelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 250 g chorizoworst

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes.

5
5

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant.

6
6

Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.

7
7

Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 100 g tuinerwten
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 95 g aioli

Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Lekker makkelijk doen? Je kunt in plaats van babyromainesla ook gesneden romainesla (zak 200 g) nemen.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen en geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.