Pit­ti­ge knof­look­gar­na­len

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de garnalen ontdooien en doe in een ovenvaste schaal. Doe de olijfolie en knoflook in een hoge kom. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  2. Pureer met een staafmixer en schenk de olie over de garnalen. Bestrooi met zout en bak de garnalen ca. 15 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de garnalen met de peterselie.

variatietip:

Meer makkelijke recepten voor snelle gerechtjes en dips? Zie recepten elders op ah.nl/allerhande.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 18 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittige knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge knof­look­gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoutwatergarnalen
  • 150 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Laat de garnalen ontdooien en doe in een ovenvaste schaal. Doe de olijfolie en knoflook in een hoge kom.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukjes.

4
4

Pureer met een staafmixer en schenk de olie over de garnalen.

5
5
  • 20 g platte peterselie

Bestrooi met zout en bak de garnalen ca. 15 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de garnalen met de peterselie.

variatietip:

Meer makkelijke recepten voor snelle gerechtjes en dips? Zie recepten elders op ah.nl/allerhande.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.