Ge­ma­ri­neer­de gar­na­len

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.
  2. Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Verhit een gourmet pannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 565 mg
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de gar­na­len

1
1
  • 250 g zoutwatergarnalen

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 4 el bieslook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

3
3

Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4

Verhit een gourmetpannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.